Çimentaş'ın Yetenek Geliştirme Programına Kabul Edilen Öğrenciler Belirlendi.

18 Kasım 2021 Perşembe

Çimentaş’ın başlattığı ‘Geleceğini İnşa Et’ isimli meslek yüksek okulu öğrencilerine özel ‘Yetenek Geliştirme Programı’na yapılan yoğun başvuruların ardından değerlendirme süreci tamamlandı. Programa kabul edilen 6 öğrenci 2 yılı kapsayan bir eğitim ve çalışma tecrübesinin ardından, farklı pozisyonlarda görev alma şansına sahip olacak.

Çimentaş, sektörüne yetişmiş işgücü kazandırma hedefiyle tasarladığı Yetenek Geliştirme Projesi’nin seçim süreci tamamlandı. Yoğun başvurular arasından 3 kadın 3 erkek aday programa seçildi. Elektrik ve Kimya Teknolojisi Bölümlerinden yeni mezun olan 6 kişi sektörde öncü niteliğe sahip bu yetenek programı ile 2 yıl boyunca yapılandırılmış bir eğitim sürecinden geçecek ve çalışma imkanına sahip olacak.

Program kapsamındaki eğitimler; çimento sektörünün en değerli iş birimi alanlarından olan üretim, kalite ve bakım departmanlarını kapsayacak şekilde tasarlandı. Teorik ve pratik olmak üzere zengin bir içerikte eğitim alacak olan katılımcılar, ilk yılın ardından ilgili bölümlerine atanıp bir yıl daha gelişim sürecine devam edecek.

İK Direktörü Melek Özen konu hakkında: ‘‘Geleceğini İnşa Et’ yetenek programını tasarlarken yetişmiş iş gücü ihtiyacımıza odaklandık ve Çimentaş İK stratejimizden beslendik. Farklıdan benzersize doğru gitmek hedefiyle sektörümüzde yapılmayanı yaparak, mavi yakalar için istihdam planını da içeren kapsamlı proje oluşturduk. İnsanın değeri ve kapsayıcılık-çeşitlilik alanlarındaki şirket değerlerimize bağlı kaldık, yeni mezunların mesleki bilgilerini zenginleştirme hedefiyle iş hayatına adım atmalarını kolaylaştırdık. Kadın, erkek ayrım gözetmeksizin seçimlerimizi tamamladık, hatta mutlulukla paylaşmak isterim ki elektrik bölümü mezunu bir kadın adayımızı asil listemizde yer aldı. Projenin sektörümüze mavi yaka ve kadın istihdamında fark yaratan bir örnek teşkil etmesini diliyorum.’ dedi.